En 50+-are som alltid trivts med pennan i handen. Kommentera gärna även om du bara tittar in "i misstag" så blir jag glad!

söndag 19 oktober 2014

Fem ord i en skrivbordslåda...

... skrivna på en liten lapp som rivits från ett reklamblad: "Vad skall jag göra nu?"

Det var ju inte så att jag inte visste vad jag skulle göra. För det fanns massor på min lista inne i huvudet. Allt från att diska, städa nåt skåp, tvätta kläder, samla ihop till församlingens lopptorg, ringa ett samtal jag så länge planerat, gå ut på en rask "powerwalk", plocka undan de sista krukorna i trädgården inför vintern, sy de där köksgardinerna till rätt längd som redan funnits ett antal dagar i en plastkasse i "hobbyrummet" eller kanske inventera frysen, slänga sånt som borde slängas, kanske koka saft på gamla bär... Listan var rätt lång.

Vad skall jag göra nu?
Ska jag vara förnuftig, nyttig och ordningsfull?
Eller tänka på att enbart göra nåt som jag mår bra av även om det är helt onödigt.
Och hur många minuter har jag på mig att välja fritt?
Innan jag måste fixa maten. Eller plocka i tvättmaskinen. Eller plocka undan gamla tidningar så jag får föra dem till pappersinsamlingen i morgon när jag ändå har vägarna förbi.

Jag har försökt googla på de fem orden. Men har inte orkat läsa alla svar jag fått. Kanske vet google en hel del, men de vet väl ändå inte vad just jag ska göra just nu?

Ibland har jag samlat på mig en massa pluspoäng genom att göra lite av varje. Inget blir riktigt färdigt. Men jag tangerar en hel del olika uppgifter. Jag torkar dammet av ett specifikt skåp. Jag tvättar lite kläder. Jag plockar undan en jacka som inte är aktuell den här årstiden. Jag slänger det där strumpparet som jag ändå aldrig använder eftersom det är hål just där lilltån ska finnas, så jag blir alltid så irriterad och väljer ett annat par. Lika bra att slänga dem då... Jag städar undan de allra nyaste kvittona som ändå inte behövs, men når aldrig bottnen i kvittenshögen. Jag vattnar köksblommorna men orkar inte gå till blommorna i de andra rummen så de får fortsätta att törsta. Jag kollar fejsboken och meilen. Jag kollar om grannen har skrivit nåt mer på bloggen. Och plötsligt har jag tappat bort mig i cyberrymden...

Men hinner jag göra något "roligt" då sen? Nä, sällan. Jag blir så ivrig att göra små nyttiga saker så jag fortsätter med småplocket och märker till sist att jag förbrukat all tid redan och måste fixa mat eller nåt.
Eller så drunknar jag i flödet på nätet, ska bara kolla det där också...

Mycket blir på hälft.
Det får räcka med fem ord i en skrivbordslåda.
Kanske jag nån gång plockar fram dem och gör nåt fint av dem.
Ett bildcollage kanske...

Eller så publicerar jag alla "fem ord" som jag kommit på, som skulle bli en så bra början på en historia, eller kanske till och med en bok... Och så får de stå för sig själva, som en massa "det var en gång..." utan fortsättning.

Nån gång har jag testat med att börja med det roliga genast jag kommer hem från jobbet. Innan jag ens lagt in maten i kylskåpet. Men jag vet inte heller om det är så bra. Jag vill ju göra nåt nyttigt för att jag ska kunna ge mig tillåtelse att göra det roliga sen.

Nån gång ska fem ord i min skrivbordslåda bli nåt riktigt viktigt. Jag skall bara göra nåt nyttigt först...